بررسی تاثیر رتبه الکسا در سئو سایت
آیا رتبه الکسا بر سئوی سایت و ورودی های گوگل اثری دارد؟
وقتی که به بررسی تاثیر رتبه الکسا در سئو سایت می پردازیم، با دو دیدگاه متقابل رو برو می شویم.
دیدگاه اول : بسیاری از وب مسترها معتقدند که رتبه الکسا می تواند بر سئو و بهینه سازی سایت اثر بگذارد. آن ها تاثیر رتبه الکسا را در سئوی سایت تایید کرده و آن را عاملی جهت بهینه سازی سایت می دانند.
دیدگاه دوم : اما در طرف مقابل برخی از مدیران سایت ها معتقدند که رتبه الکسا تاثیری در بهینه سازی سایت ندارد. از آن جایی که استفاده از دیدگاه اول زمینه را برای سوءاستفاده افرادی که در فضای مجازی بدنبال فرصت هستند فراهم نموده و فعالان در فضای کسب و کارهای اینترنتی غالبا به دنبال ارتقا رتبه سایت خود هستند، در ادامه به بررسی دلایلی که گروه دوم در ارائه دیدگاه خود دارند خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
موتورهای جستجو از جمله گوگل الگوریتم های مختلفی مانند پاندا، پنگوئن و … را ایجاد کرده اند. این امر از حساسیت بالای این موتورهای جستجو برای رتبه بندی سایت ها ناشی می شود. موتورهای جستجو برای آن که از فریبکاری در دنیای مجازی جلوگیری کنند و همچنین بتوانند به وب سایت ها در بهینه سازی کمک نمایند، از این الگوریتم ها استفاده می کنند.
قاطعانه می توان گفت که اگر موتورهای جستجو از این الگوریتم ها استفاده نکنند، از اعتبارشان نزد کاربران کاسته خواهد شد، زیرا در صورت عدم استفاده از الگوریتم ها سایت هایی که محتوای اسپم هم دارند در اختیار کاربران قرار خواهند گرفت. لذا از آن جایی که الکسا دقت کافی را برای برای تعیین میزان بازدیدکننده های سایت ها ندارد و در واقع یک سیستم ناقص است، نمی تواند از فاکتورهایی باشد که گوگل در رتبه بندی سایت ها از آن استفاده می کند.
در ادامه به بررسی نواقصی که در سیستم الکسا وجود دارد خواهیم پرداخت:
نواقص سیستم آمارگیر بازدید الکسا:
1- عدم ارائه آمار دقیق از بازدیدکنندگان سایت:
الکسا هیچ کدی بر روی سایت ها ندارد و همین امر موجب می شود که نتواند آمار قیق بازدیدکنندگان را مشخص کند. در دیدگاه مثبت به تاثیر رتبه الکسا افراد بر این باور هستند که سایتی که ورودی آن چندین برابر سایت های دیگر است، حتما رتبه بهتری را در گوگل به خود اختصاص می دهد! در پاسخ به این افراد باید گفت که گوگل چگونه می خواهد متوجه این موضوع شود در حالی که بین گوگل و هر موتور جستجوی دیگری با سیستم الکسا عملا ارتباطی وجود ندارد و گوگل تنها ورودی هایی را از سایت ما قبول می کند که از طریق خود گوگل وارد آن شده باشند.
2- عدم توجه به بازدیدهای واقعی از یک سایت:
الکسا دارای یک تولبار است که هر کاربری که آن را نصب کرده باشد، در آمار الکسا جای دارد. در واقع الکسا برای مشخص کردن رتبه سایت به بازدیدهای واقعی آن توجهی ندارد و تنها رتبه سایت را براساس تعداد بازدید کنندگانی که تولبار الکسا نصب کرده اند آنالیز مینماید. این درحالی است که ممکن است از 100 بازدید کننده سایت فقط 10 نفر از تولبار الکسا استفاده کنند و این امر تفاوت فاحشی در آمار و رتبه بندی سایت خواهد داشت.
نکته قابل توجه در اینجا می تواند این مورد باشد که خود الکسا گاها نمی تواند تمام ورودی های یک سایت را متوجه شود پس چگونه می تواند آمار دقیقی از بازدیدهای یک سایت به ما ارائه کند. از طرفی برای افزایش دقت در آمار بازدید الکسا بهتر است اکانت و اشتراک پولی سرویس های الکسا خریداری گردد.
3- عدم مقایسه صحیح میان وب سایت ها:
سیستم الکسا از طریق بازدیدکنندگانی که از تولبار الکسا استفاده می کنند، میان وب سایت ها مقایسه انجام می دهد و این یک معیار سنجش نادرست می باشد زیرا ممکن است دو سایت به طور میانگین دارای 100 بازدید باشند اما در سایت اول 80 بازدیدکننده از تولبار الکسا استفاده کنند و در سایت دوم این تعداد 20 نفر باشد. بنابراین اگر یک موتور جستجو بخواهد از طریق سیستم الکسا تعداد بازدیدکنندگان و در واقع رتبه سایت را قضاوت کند، باید سایت اول از رتبه بالاتری برخوردار باشد، در صورتی که این دو سایت دارای آمار مشابه 100 بازدید هستند. بنابراین صرف استفاده بازدیدکنندگان از سیستم الکسا نمی تواند معیار درستی برای مقایسه بین سایت ها باشد.
نتیجه گیری نهایی :
با توجه به مواردی که مطرح شد این امر محرز است که:
با سلام پاسخ سوالم رو گرفتم ممنون از مقاله خوب شما
خواهش میکنم دوست عزیز